torsdag 30 oktober 2008

Zlatan has left the building!!Vår supercoola men trötta pippi har somnat in för alltid. Det kommer att bli lite tystare i vårt kök...
Zlatan var yngsta sonens alldels egna knäppgök. Självklart döptes denna ståtliga alfahanne efter sonens stora idol..Zlatan!

För att vara en fågel var Zlatan lite....eljest...som man skulle säga i Norrland.
Han var inte så bra på att flyga, Han pallade max ett par meter, lät som en B-52:a, störtdök till marken och flåsade värre än en blåsbälg.
Nä, flyga var inte Zlatans grej.

Zlatan gillade att chilla och softa. Allra bäst tyckte han om att ligga och sova i en ficka t.ex. på en munkjacka eller en kofta. Där kunde han ligga i en timme samtidgt som man klappade honom över ryggen. Om det inte fanns någon ficka att krypa ner i kröp han in i armveck eller gosade ner sig i handdukar.
En gång kröp han in under dotterns täcke i sängen och knoppade in en stund.

Till skillnad mot våran andra rugguggla, Ellie, som är nyfiken, framåt och ska lägga näbben i blöt överallt så hade Zlatan en mer tillbakadragen framtoning. Han trängde sig aldrig på. Han bet aldrig den hand som födde honom utan välkomnade alltid sällskap, men han tog aldrig första steget till kontakt.

Man ska ju inte tala illa om de döda men många gånger har jag funderat på om inte Zlatan var svagbegåvad....om nu fåglar kan vara det. Han var snäll men korkad!
Men framförallt var han en omtyckt pippi med en härlig "personlighet" som passade in i vår mångfassetterade familj.

Begravningen äger rum imorgon i kretsen av de närmast sörjande.

3 kommentarer:

Maria sa...

Åh va trist när det händer.. dom blir ju som en familjemedlem liksom..
Söt han va förresten :)
Ha en skön helg!

Majsanochmalla sa...

Han hade säkert någon bokstavscombo... Så är det jju med vissa... Men de är ju lika viktiga och välkomnade som oss andra!

Pok

Mallatillerallabralla

Majsanochmalla sa...

Sussraringen... måndag är vi några bloggisar på Papprika, 28 eller 29 nov är det bloggträff hos Majsan! Snälla! Säg att du kan, iaf någon av dagarna!

Pok

Mallavisedigsnartbralla